ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ

[ΚΟΣΜΟΣ][twocolumns]

ΤΟΥΡΚΟΣ HACKER ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ 334 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ

turkish-hacker-334-years-570Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις hackers, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον νόμο, άλλοι καταδικάζονται σε κάποια χρόνια φυλάκιση, άλλοι δέχονται να δουλέψουν για εταιρείες και κυβερνήσεις (όπως στις ταινίες) ενώ στην Τσεχία πειρατής κλίθηκε να κάνει 200.000 views για να γλιτώσει τεράστιο πρόστιμο.

Οι τουρκικές αρχές όμως είναι πολύ πιο αυστηρές επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 334 ετών σε 26χρονο hacker. Η ποινή του Onur Kopçak αρχικά ήταν 199 χρόνια επειδή δημιουργούσε ψεύτικες ιστοσελίδες που υποτίθεται ήταν τραπεζών, για να κλέψει τα δεδομένα των πελατών. Τα 199 χρόνια προέκυψαν από 43 πελάτες τραπεζών, αλλά στη συνέχεια έκαναν καταγγελία άλλοι 11 και η ποινή ανέβηκε στα 334 χρόνια.

Αν και θα περιμέναμε να κάνει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, ο ίδιος είπε ότι δεν σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο. Είπε ότι δεν καταλαβαίνει σε τι αποσκοπούν οι τεράστιες ποινές που δίνει το δικαστήριο. “Δεν άξιζα ποτέ τέτοια ποινή, αλλά δεν θα κάνω έφεση από τη στιγμή που πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει καμία λύση με βάση τους ισχύοντες νόμους».

Συγκριτικά να πούμε ότι το 2010 ο Αμερικανός hacker Albert Gonzales, που θεωρήθηκε ότι έκανε μια από τις μεγαλύτερες κλοπές αριθμών καρτών στην ιστορία, καταδικάστηκε σε (μόλις) 20 χρόνια φυλάκιση.


Πηγή: techblog.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τους αρμόδιους .

- Το Pousinis BLOG διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το Pousinis BLOG δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το Pousinis BLOG.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα του Pousinis BLOG.


ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΒΟΥΛΕΣ

[TIPS][bsummary]