ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ

[ΚΟΣΜΟΣ][twocolumns]

H GOOGLE ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ PICASA

picasa webΗ 1η Μαΐου θα είναι η τελευταία ημερομηνία κατά την οποία θα μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στην υπηρεσία Picasa της Google. 

Αντί για την υπηρεσία Picasa, η Google προτρέπει τους χρήστες της να μπαίνουν στο Google Photos, στο οποίο θα μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες σχετικές με την φωτογραφία. Το μεγαλύτερο ζήτημα, σύμφωνα με το Slashgear, αναμένεται να δημιουργηθεί από τις ετικέτες, την οργάνωση και τη διαχείριση των εικόνων των χρηστών του Picasa, που εκτιμάται ότι δεν θα εμφανίζεται πλέον στο Google Photos.

To Google Photos, αναμένεται να αποκτήσει το δικό του εργαλείο διαχείρισης για τα web albums του Picasa, με σκοπό να γίνει πιο ομαλά η μετάβαση από την μία υπηρεσία στην άλλη. Η κίνηση αυτή της Google δεν αποτελεί έκπληξη, αφού ήταν εμφανές ότι έδινε έμφαση στη λειτουργία του Google Photos, ως κεντρικής cloud υπηρεσίας διαχείρισης εικόνων.

Στις 15 Μαρτίου 2016 θα σταματήσει η υποστήριξη στην desktop έκδοση της Picasa, ενώ όσοι χρησιμοποιούν μία mobile εφαρμογή Picasa, αυτή θα παραμείνει ενεργή για τη διαχείριση εικόνων. Από την 1η Μαΐου και έπειτα θα φανούν όλες οι αλλαγές στα Picasa Web Albums.

Η Google είχε εξαγοράσει την Picasa το 2004, σε μία τιμή που δεν έγινε ποτέ γνωστή, σύμφωνα με το Verge, σε μια προσπάθεια να κάνει αντεπίθεση σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες που προσέφεραν εκείνη την εποχή οι Microsoft και Yahoo.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τους αρμόδιους .

- Το Pousinis BLOG διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το Pousinis BLOG δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το Pousinis BLOG.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα του Pousinis BLOG.


ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΒΟΥΛΕΣ

[TIPS][bsummary]