ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ

[ΚΟΣΜΟΣ][twocolumns]

5 ΚΑΛΩΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ

5 Καλώδια που πρέπει να υπάρχουν στο σπίτι σου

Τα κρύβουμε πίσω από έπιπλα, κάτω από χαλιά ή τα αγοράζουμε στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο. Τα καλώδια, είναι εδώ και δεκαετίες μέρος του γραφείου μας. Κάποια απλά πιάνουν χώρο, άλλα μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη. Ας δούμε τα απαραίτητα καλώδια που πρέπει να υπάρχουν σε ένα σπίτι.

Επέκταση usb

Για όσους έχουν σταθερό υπολογιστή, ένα τέτοιο καλώδιο μπορεί να σας σώσει από τα συνεχόμενα Σκήψε-Βάλε-Βγάλε στο πίσω μέρος του υπολογιστή. Πρόκειται για μια απλή μπαλαντέζα που μπορεί να φέρει την θύρα του USB από το σκονισμένο πίσω μέρος του υπολογιστή, πάνω στο γραφείο μας.

Καλώδιο επέκτασης USB

Καλώδιο UTP

Είναι το γνωστό σε όλους μας (?) καλώδιο δικτύου που μπορεί να μεταφέρει αρχεία με ταχύτητες πολύ μεγαλύτερες από ότι μας προσφέρει η ασύρματη δικτύωση του σπιτιού μας. Αν θέλουμε να μεταφέρουμε τις φωτογραφίες του καλοκαιριού από τον ένα υπολογιστή στον άλλο, με το ασύρματο δίκτυο θα ήθελε 1 ώρα και κάτι, ενώ με αυτό το καλώδιο θα χρειαστεί κοντά 5 λεπτά.

Καλώδιο UTP

Καλώδιο D-Sub / Dvi / Hdmi αρσενικό σε θηλυκό

Όσο καλό και να είναι το laptop μας, η οθόνη της τηλεόρασης είναι καλύτερη για να δούμε ταινίες. Με ένα τέτοιο καλώδιο αυτό γίνεται εφικτό. Βέβαια, θα πρέπει να δούμε τις εξόδου εικόνας του laptop αλλά και τις εισόδους εικόνας της τηλεόρασης.

Καλώδιο επέκτασης DVI

Διαιρέτης Minijack

Minijack λέγεται το γνωστό βύσμα ήχου που όλοι ξέρουμε. Με έναν διαιρέτη, μπορούμε έχοντας ένα mp3 player, να ακούν μουσική δύο άτομα ταυτόχρονα. Δεν πρόκειται για καλώδιο αλλά για μετατροπέα και σίγουρα έχει θέση στη λίστα μας.

Μετατροπέας minijack

Μετατροπέας Dvi σε D-Sub

Όπως και το προηγούμενο, είναι μετατροπέας και όχι καλώδιο. Μας επιτρέπει να συνδέσουμε μία οθόνη με το μπλε βίσμα D-Sub σε έναν υπολογιστή με κάρτα γραφικών νεότερης τεχνολογίας με έξοδο DVI.

Μετατροπέας Dvi σε D-Sub

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τους αρμόδιους .

- Το Pousinis BLOG διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το Pousinis BLOG δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το Pousinis BLOG.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα του Pousinis BLOG.


ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΒΟΥΛΕΣ

[TIPS][bsummary]