ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ

[ΚΟΣΜΟΣ][twocolumns]

GAIA: ΛΥΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ SMART TV ΑΠΟ ΤΗ SAMSUNG

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε τη GAIA, μια ισχυρή και ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας τριών επιπέδων για ολόκληρη τη σειρά Smart τηλεοράσεων του 2016 με λειτουργικό Tizen.

Η υπηρεσία θα προσφέρει στους καταναλωτές προστασία σε όλους τους τομείς του οικοσυστήματος της Smart TV, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών, του λογισμικού και της ασφάλειας του hardware.

Η GAIA προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των καταναλωτών με τρεις τρόπους. Πρώτον, έχει τη «Ζώνη Ασφάλειας» (Secure Zone), έναν εικονικό περιορισμό, που δημιουργεί έναν ασφαλή χώρο και προστατεύει τις βασικές λειτουργίες της υπηρεσίας. Ένα νούμερο ασφάλειας (Keypad/Number Pad), ο εικονικός μηχανισμός εισαγωγής δεδομένων που εμφανίζεται σε μία τηλεόραση, χρησιμοποιείται για τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών, όπως για παράδειγμα o κωδικός πρόσβασης στην πιστωτική κάρτα.




Δεύτερον, η GAIA κρυπτογραφεί τα σημαντικά δεδομένα, που μεταδίδονται μεταξύ της τηλεόρασης και των servers των υπηρεσιών IoT. Το ενσωματωμένο σύστημα για την προστασία από κακόβουλα λογισμικά της GAIA ανιχνεύει και μπλοκάρει όλα τα μη εξουσιοδοτημένα προγράμματα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να «χακάρουν» είτε την εκτέλεση των προγραμμάτων είτε για να κάνουν αλλαγές στο βασικό μέρος του λειτουργικού συστήματος της Smart TV.

Τρίτον, το επίπεδο ασφαλείας έχει επίσης ενισχυθεί όσον αφορά στο hardware. Με τη διαίρεση του λογισμικού Tizen σε δύο μέρη, συμπεριλαμβανομένων του κύριου χώρου και του χώρου ασφάλειας, τα δεδομένα για κάθε χώρο ασφαλίζονται ξεχωριστά. Επίσης, το δημόσιο κλειδί (public key) που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων περιλαμβάνεται στο chip του hardware.

Η Samsung θεωρεί το 2016 ως τη χρονιά, που η τηλεόραση θα γίνει το κέντρο των επεκτάσεων του Internet of Things (IoT) στο σπίτι. Πέρα από τη GAIA, όλες οι SUHD TVs θα είναι συμβατές με την τεχνολογία ΙοΤ, έτσι ώστε η ίδια η τηλεόραση να λειτουργεί ως ο διαχειριστής όλων των υπηρεσιών ΙοΤ για το σπίτι.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τους αρμόδιους .

- Το Pousinis BLOG διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το Pousinis BLOG δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το Pousinis BLOG.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα του Pousinis BLOG.


ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΒΟΥΛΕΣ

[TIPS][bsummary]