ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ

[ΚΟΣΜΟΣ][twocolumns]

H BABYLON ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ

ai-doctorΗ startup Babylon στο Λονδίνο είναι μια τεχνητή νοημοσύνη, η οποία φιλοδοξεί να προβλέψει την κατάσταση της υγείας των Βρετανών.

Για να το κάνει αυτό, η Babylon είναι προγραμματισμένη να λαμβάνει υπόψη της τις καθημερινές συνήθειες, τα συμπτώματα που εμφανίζονται κατά καιρούς και διάφορα δεδομένα, όπως είναι ο καρδιακός ρυθμός, το ιστορικό και η δίαιτα. Αυτή τη στιγμή, την εν λόγω εφαρμογή χρησιμοποιούν 250.000 άνθρωποι στη Μεγάλη Βρετανία, επί πληρωμή και έχουν διαρκή σύνδεση με ιατρικό προσωπικό ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Ήδη η Babylon έχει καταφέρει να αντλήσει το ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματοδότηση, προκειμένου να περάσει το αρχικό στάδιο δοκιμών. Υπηρεσίες και εργασιακοί χώροι συνεργάζονται με την Babylon με σκοπό να προσφέρουν έναν εύκολο τρόπο διατήρησης ενός υγιούς lifestyle στους εργαζομένους τους. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας χρησιμοποιεί την Babylon σε δοκιμαστικό στάδιο.

Η εφαρμογή Babylon έχει τη δυνατότητα επικοινωνίας με φωνητικές εντολές και μέσα από τις απαντήσεις που δίνονται μπορεί να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα αναφορικά με το ποια είναι η κατάσταση της υγείας του χρήστη της υπηρεσίας. Είναι ενδιαφέρον να δει κανείς το πόσο επιτυχημένη μπορεί να είναι μία τεχνητή νοημοσύνη στην προστασία της υγείας των πολιτών.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τους αρμόδιους .

- Το Pousinis BLOG διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το Pousinis BLOG δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το Pousinis BLOG.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα του Pousinis BLOG.


ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΒΟΥΛΕΣ

[TIPS][bsummary]