ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ

[ΚΟΣΜΟΣ][twocolumns]

ΣΚΛΗΡΟΙ ΔΙΣΚΟΙ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ HAMR TO 2018

seagate_hdd_savvioΗ τεχνολογία HAMR στους σκληρούς δίσκους αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της το 2018, στοιχείο που θα βελτιώσει πολλούς τομείς της λειτουργίας τους. 

Η τεχνολογία HAMR επιτρέπει την πιο πυκνή αποθήκευση δεδομένων στο σώμα ενός σκληρού δίσκου, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την συνολική χωρητικότητα, στοιχείο που είναι το ζητούμενο καθώς αυξάνονται οι ανάγκες αποθήκευσης από τον μέσο χρήστη υπολογιστών. Η τεχνολογία HAMR προκύπτει από τις λέξεις heat assisted magnetic recording.

Οι δίσκοι HAMR απαιτούν νέα μέσα εγγραφής και προσφέρουν διαφορετική αρχιτεκτονική από τους κοινούς σκληρούς δίσκους που χρησιμοποιούνται σήμερα. Πολλά από τα επιμέρους στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία τους δεν βρίσκονται σε ευρεία χρήση σήμερα και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα την εμπορική τους πορεία.

Οι προβλέψεις των κατασκευαστών μιλούν για παρουσίαση μοντέλων με χωρητικότητα 2 ΤΒ, σε διαστάσεις 2,5 ιντσών μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, με την ευρεία εφαρμογή της τεχνολογίας HAMR στους σκληρούς δίσκους.

Οι κατασκευαστές σκληρών δίσκων, πάντως, ακολουθούν την τάση του να κάνουν όσο γίνεται πιο λεπτούς σε προφίλ τους σκληρούς τους δίσκους, προσπαθώντας παράλληλα να τους αυξήσουν την χωρητικότητα με τη χρήση τεχνολογιών όπως είναι η λύση του HAMR.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τους αρμόδιους .

- Το Pousinis BLOG διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το Pousinis BLOG δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το Pousinis BLOG.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα του Pousinis BLOG.


ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΒΟΥΛΕΣ

[TIPS][bsummary]