ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ

[ΚΟΣΜΟΣ][twocolumns]

TO FACEBOOK ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ TOR

facebook-smartphoneΌσοι μπαίνουν στο Facebook από την Android εφαρμογή του θα μπορούν να βασίζονται στο δίκτυο Tor για την ανώνυμη περιήγηση. 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Facebook με το δίκτυο Tor, τα μέλη του πλέον δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου του πλανήτη μπορούν να μπαίνουν στο site μέσα από τον Tor browser, ο οποίος προσφέρει ανωνυμία.

H υποστήριξη του Facebook από το Tor, μέσω της Android εφαρμογής εκτιμάται ότι θα αυξήσει το πλήθος των χρηστών του δικτύου Tor, σύμφωνα με το Reuters. Παρόλα αυτά, δεν φαίνεται να υπάρχει σχέδιο αναφορικά με την υποστήριξη μίας mobile εφαρμογής για το Facebook μέσω Tor και για τις Apple συσκευές.

Για να μπορεί ένας χρήστης να χρησιμοποιήσει το Tor σε μια συσκευή Android θα πρέπει να κατεβάσει το Orbot, μία εφαρμογή που αναλαμβάνει τη σύνδεση με το Tor network, ενώ παράλληλα θα πρέπει να αλλάξει και τις ρυθμίσεις στο Facebook app.



Facebook-Tor


H χρήση Facebook over Tor είναι σπουδαίο νέο για όσους θέλουν να κάνουν ανώνυμο social networking σε συνδυασμό με την κρυπτογράφηση των online δεδομένων που διακινούνται μέσω του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στον πλανήτη.

Η εφαρμογή βρίσκεται ακόμα σε ελαφρώς πειραματικό στάδιο, αλλά το Facebook ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίζει κανονικά και επίσημα την χρήση μέσα από το δίκτυο Tor για όποιον το επιθυμεί.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τους αρμόδιους .

- Το Pousinis BLOG διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το Pousinis BLOG δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το Pousinis BLOG.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα του Pousinis BLOG.


ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΒΟΥΛΕΣ

[TIPS][bsummary]