ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ

[ΚΟΣΜΟΣ][twocolumns]

ΔΙΑΡΡΟΗ EMAILS ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΑΠΟ BUG TOY TWITTER

twitter-iphoneΤο Twitter ανακοίνωσε ότι ένα bug στο σύστημα ανάκτησης password της εφαρμογής ήταν η αιτία να εκτεθούν προσωπικά στοιχεία σχεδόν 10.000 χρηστών, περιλαμβανομένων τηλεφωνικών αριθμών και λογαριασμών email.

Η παραδοχή του bug έγινε μέσω ενός blog post εκ μέρους του Twitter και σύμφωνα με αυτό η έκθεση των δεδομένων διήρκεσε περίπου 24 ώρες, την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση δεν υπήρξε διαρροή passwords ενώ δεν υπήρξε ανεπιθύμητη πρόσβαση τρίτων σε λογαριασμούς χρηστών.

Το Twitter ανέφερε ότι έχει ήδη γνωστοποιήσει το πρόβλημα στους χρήστες που αφορά το πρόβλημα υπονοώντας ότι όσοι δεν έχουν ειδοποιηθεί δεν έχουν επηρεαστεί από το κενό ασφαλείας που δημιουργήθηκε.

Ο επικεφαλής ασφάλειας του Twitter, Michael Coates, ανέφερε ότι οι χρήστες που εμπλέκονται και φέρονται να έχουν εκμεταλλευθεί το bug ώστε να αποκτήσουν πληροφορίες άλλων λογαριασμών θα αποβάλλονται από την υπηρεσία μόνιμα, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει συνεργασία και με τις αρμόδιες αρχές για πλήρη διερεύνηση του θέματος και για επιβολή κυρώσεων όπου κριθεί απαραίτητο.

Τέλος, τονίζεται στην ανακοίνωση ότι αν και πρόκειται για ένα σχετικά μικρό πρόβλημα ασφαλείας, αποτελεί ευκαιρία για το Twitter να ελέγξει εκ νέου την αποτελεσματικότητα των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονται.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία έχει υιοθετήσει την πιστοποίηση δύο βημάτων ήδη από τον Μάιο του 2013 για την υπηρεσία μέσω Διαδικτύου η οποία επεκτάθηκε στις εφαρμογές για iOS και Android τον Αύγουστο του 2013. Μπορείτε να ελέγξετε αν έχετε ενεργοποιημένη την εν λόγω λειτουργία μέσω του πάνελ «security and privacy» στις ρυθμίσεις του Twitter είτε μέσω του twitter.com είτε των ρυθμίσεων της mobile εφαρμογής που χρησιμοποιείτε.

Μέσω την πιστοποίησης δύο βημάτων ζητείται από τον χρήστη να επιβεβαιώσει το login στην εφαρμογή μέσω μίας δεύτερης συσκευής και της αποστολής σχετικού μηνύματος SMS.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τους αρμόδιους .

- Το Pousinis BLOG διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το Pousinis BLOG δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το Pousinis BLOG.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα του Pousinis BLOG.


ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΒΟΥΛΕΣ

[TIPS][bsummary]