ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ

[ΚΟΣΜΟΣ][twocolumns]

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΦΙΑΛΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΕ DRONES

Οι γιατροί και οι ομάδες διάσωσης σύντομα θα έχουν στη διάθεσή τους drones που θα μπορούν να μεταφέρουν κοντά τους φιάλες αίματος. 

Η ιδέα της χρήσης drones για τη μεταφορά αίματος σε περιοχές όπου έχει συμβεί μία καταστροφή προέρχεται από το γεγονός ότι συχνά σε τέτοιες περιοχές η προσέγγιση άλλου είδους οχημάτων είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη. Η μεταφορά φιαλών αίματος από αέρος με τη βοήθεια drones έχει το πλεονέκτημα του μικρού κόστους και της μεγάλης ευελιξίας. Η μεταφορά φιαλών αίματος μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια στην περίπτωση ενός σεισμού ή σε μία χώρα που μαστίζεται από πολεμικές συγκρούσεις.

Το ερώτημα που δεν είχε απαντηθεί μέχρι σήμερα ήταν εάν μπορεί να γίνει με ασφάλεια η μεταφορά του αίματος από drones. Οι ερευνητές μελέτησαν την πτήση των drones και εξέτασαν εάν η χρήση τους επηρεάζει τα χημικά συστατικά του αίματος με οποιονδήποτε τρόπο. Τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά, καθώς το αίμα δεν έμοιαζε να αλλοιώνεται από τη χρήση drones, δεδομένου ότι η θερμοκρασία του παρέμενε σταθερή μέσα από ειδικές διατάξεις.

Αυτό σημαίνει ότι τα drones θα μπορούσαν να μεταφέρουν σωτήριες φιάλες αίματος σε μία περιοχή όπου κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, σώζοντας ζωές μέσα σε ελάχιστα λεπτά από την άφιξη βοήθειας από τις Αρχές.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τους αρμόδιους .

- Το Pousinis BLOG διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το Pousinis BLOG δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το Pousinis BLOG.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα του Pousinis BLOG.


ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΒΟΥΛΕΣ

[TIPS][bsummary]