ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ

[ΚΟΣΜΟΣ][twocolumns]

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ INTERNET OF DRONES

internet of dronesΤο Internet of Drones είναι μια φράση που ορίζει τη διαδικασία ρύθμισης της κυκλοφορίας των drones σε ένα μοντέρνο αστικό περιβάλλον. 

Η χρήση των drones σημειώνει άνοδο και οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν να καθορίσουν την κίνηση των drones με σκοπό την αποφυγή συγκρούσεων, ατυχημάτων και άλλων συμβάντων με ζώα. Ο εναέριος χώρος, σύμφωνα με το Internet of Drones, χωρίζεται σε ζώνες, για τις οποίες είναι υπεύθυνος ο αντίστοιχος Zone Service Provider, ή ZSP, ένας σημείο ελέγχου της κάθε περιοχής.

Ο ZSP του Internet of Drones είναι ειδικό λογισμικό το οποίο λαμβάνει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και ρυθμίζει με ανάλογο τρόπο την αυτόνομη κίνηση των drones. Για την επικοινωνία των drones θα γίνεται χρήση του cloud, ενώ τις υπηρεσίες αυτές θα μπορεί να χρησιμοποιήσουν και η Amazon με την Google που ενδιαφέρονται για την εκτεταμένη χρήση drones.

Η NASA έχει ήδη ξεκινήσει τη συνεργασία της με την Exelis προκειμένου να αναπτύξουν ένα διαφορετικό σύστημα εντοπισμού drones όσο περισσότερο αυξάνεται η χρήση των drones. Εκείνο που δεν έχει γίνει σαφές είναι το εάν θα ενσωματωθεί αυτό το σύστημα στο πλαίσιο του Internet of Drones, όπως ακριβώς το οραματίζονται οι επιστήμονες που έχουν γράψει αντίστοιχα papers για αυτό.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τους αρμόδιους .

- Το Pousinis BLOG διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το Pousinis BLOG δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το Pousinis BLOG.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα του Pousinis BLOG.


ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΒΟΥΛΕΣ

[TIPS][bsummary]