ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ

[ΚΟΣΜΟΣ][twocolumns]

ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ OPERA SOFTWARE

Laptop-on-the-couchΈνα κινεζικό κονσόρτσιουμ έκανε προσφορά εξαγοράς της Opera Software, με δέλεαρ τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. 

H Opera software είναι η εταιρεία που έχει δημιουργήσει τον Opera browser. H προσφορά έγινε από ένα κινέζικο κονσόρτσιουμ το οποίο περιλαμβάνει τις εταιρείες Kunlun Tech και Qihoo 360 Software, γεγονός που σημαίνει ότι o Opera browser θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε ένα διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό χρηστών.

Από τον Αύγουστο, η Opera έχει ανακοινώσει ότι ενδιαφέρεται για στρατηγικές συνεργασίες, ενώ έχει σημειώσει ότι αριθμεί 350 εκατομμύρια χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ένα όνομα πολύ γνωστό τόσο στους desktop όσο και στους mobile χρήστες, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να πάρει το μεγάλο μερίδιο της διαφημιστικής πίτας, όπως επιθυμούσε. Η συνεργασία με την Κίνα μπορεί να της δώσει την ώθηση που χρειάζεται.

To διοικητικό συμβούλιο της Opera Software προτείνει στους μετόχους να δώσουν τη συναίνεσή τους για την εξαγορά, καθώς η αξία της εταιρείας από το κονσόρτσιουμ είναι κατά 53% μεγαλύτερη από εκείνη με την οποία εμφανίζεται στις χρηματαγορές. Οι Κινέζοι από την πλευρά τους εκθειάζουν την τεχνολογία της Opera και δείχνουν ότι ενδιαφέρονται έντονα για να την αποκτήσουν. Η Opera θέλει να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά των mobile browsers, επομένως αυτό το deal μπορεί να είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τους αρμόδιους .

- Το Pousinis BLOG διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το Pousinis BLOG δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το Pousinis BLOG.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα του Pousinis BLOG.


ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΒΟΥΛΕΣ

[TIPS][bsummary]